'/> Bagaimana Membuat Cumi hitam yang Lezat Sekali - missive play

Bagaimana Membuat Cumi hitam yang Lezat Sekali

sotong hitam

Adakah anda sedang mencari idea resepi sotong hitam yang hebat?, baru-baru ini komuniti resepi Sotong Hitam mendapat permintaan tinggi, mungkin anda salah seorang daripadanya. Pengguna internet sudah biasa menggunakan internet pada telefon bimbit mereka untuk memberi inspirasi kepada maklumat imej. dan kali ini saya akan kongsikan master class cara memasak resepi sotong hitam yang mampu mengenyangkan lidah, memasak tidak susah dan tidak mudah. Jika tidak dirawat dengan betul, hasilnya akan menjadi tawar dan tawar. Sebenarnya, sotong hitam yang lazat harus mempunyai aroma dan rasa yang boleh membangkitkan selera anda.

Rasa sotong hitam dipengaruhi oleh banyak faktor, daripada jenis bahan, pilihan bahan segar sehinggalah cara pemprosesan dan penyajiannya. Jangan risau jika anda ingin memasak sotong hitam yang lazat di rumah kerana anda sudah tahu helahnya, hidangan ini boleh menjadi sangat istimewa. Di bawah adalah gambar sotong hitam yang boleh anda jadikan inspirasi.

Jumlah hidangan yang boleh diberikan untuk memasak sotong hitam ialah 2 orang. Oleh itu, pastikan anda mempunyai makanan yang mencukupi untuk anda dan orang tersayang.

Berikut adalah beberapa cara mudah dan mudah untuk merawat sotong hitam siap pakai. Anda boleh membuat sotong hitam menggunakan 20 bahan dan 6 peringkat pengeluaran. Berikut adalah peringkat penyediaan.

Bahan-bahan dan rempah ratus yang digunakan untuk menyediakan sotong hitam:

  1. Sebungkus sotong mempunyai 5 ekor
  2. Baja berbutir:
  3. 3 biji lada kerinting merah
  4. 2 biji lada
  5. Rempah-rempah yang baik:
  6. 4 lampu
  7. 3 ulas bawang putih
  8. 1/2 sudu teh ketumbar
  9. 1 jam
  10. 2 ruas lengkuas jari
  11. 1 jari kunyit
  12. 1 jari halia
  13. 2 daun salam
  14. 1 bar lemon
  15. 2 helai daun oren
  16. untuk menikmati air
  17. 3 sudu besar minyak
  18. muda
  19. garam
  20. gula

Langkah-langkah memasak sotong hitam

  1. Bersihkan sotong dengan mengasingkan kepala dari badan. Berhati-hati agar tidak memecahkan beg cat. Potong secukup rasa. Ia tidak dipotong, tidak mengapa, bund
  2. Selepas mencuci saya melihat kulit limau. Biarkan selama 10 minit. Kemudian bilas lagi dengan air supaya tidak tumpah.
  3. Apabila baja yang sempurna siap, sediakan kuali dengan 3 sudu besar minyak dan goreng sehingga ia menjadi kukus.
  4. Masukkan daun salam, kulit limau dan daun oren serta cili kisar, apabila digoreng masukkan rempah, garam dan gula.
  5. Masukkan sotong ke dalam rempah dan tunggu sehingga masak. Gauss menggunakan air dengan baik, tetapi mengisinya kerana sotong sudah berair.
  6. Periksa rasa dan tunggu air surut.

Bagaimana mereka? Mudah, kan? Inilah cara memasak sotong hitam di rumah. Ujian yang bagus!

Link copied to clipboard.