'/> Langkah Mudah untuk Membuat Cumi Kuah Hitam, Sempurna - missive play

Langkah Mudah untuk Membuat Cumi Kuah Hitam, Sempurna

Cumi dengan sos hitam

Mencari idea untuk resipi cumi sos hitam yang lazat dan unik? Resepi Sotong Larang Sambal Hitam sedang dicari oleh segelintir orang di sekeliling kita, mungkin anda salah seorang daripadanya. Pengguna Internet sudah biasa menggunakan Internet pada telefon pintar mereka untuk mendapatkan maklumat tentang foto, contohnya. Dan kali ini saya kongsikan tutorial cara membuat sotong yang sedap resepi sambal hitam supaya betul-betul susah dan senang. Jika tidak dirawat dengan baik, hasilnya akan menjadi tawar malah tawar. Sebenarnya, sotong sambal hitam yang lazat sepatutnya mempunyai rasa dan aroma yang boleh menggoda selera kita.

Banyak perkara yang lebih kurang mempengaruhi rasa sotong dalam sambal hitam, daripada jenis bahan, pilihan bahan segar hinggalah cara memasak dan menghidangkannya. Anda tidak perlu risau jika anda ingin membuat sotong sambal hitam yang lazat di rumah, kerana jika anda tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi keseronokan. Seterusnya ialah gambar sotong dalam sambal hitam yang boleh anda jadikan idea.

Baiklah, kali ini kita cuba, jom masak cumi sos hitam di rumah. Dengan memastikan bahan-bahannya mudah, hidangan ini boleh memberi manfaat dalam menyihatkan badan kita. Anda boleh memasak sotong dalam sos hitam menggunakan 12 jenis bahan dan 4 peringkat pengeluaran. Berikut adalah langkah penyediaan.

Bisillaah #PejuangGoldenBatikApron Pekanke5 Rindu masakan mama Ya Allah kurniakan rezeki dia walaupun dia tak pandai masak.

Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk menyediakan sotong dengan sos hitam:

  1. 350g sotong British sederhana
  2. 5 lada besar
  3. 7 serpihan
  4. 4 pusingan
  5. 1 jari kunyit
  6. 1 jari halia
  7. 2 jari lengkuas
  8. 1/2 sudu besar gula perang
  9. Garam secukup rasa
  10. 2 sudu besar minyak sayuran
  11. Air rebusan cendawan secukupnya.
  12. air secukupnya

Langkah-langkah menyediakan sotong dalam sambal hitam

  1. Cuci sotong dan keluarkan perlahan-lahan tulang lembut supaya tidak pecah dakwat hitam, kemudian potong-potong.
  2. Sediakan rempah dan kisar atau cincang lengkuas dalam pengisar
  3. Panaskan minyak dan tumis bahan rempah hingga layu dan naik bau, kemudian masukkan sotong bersama air secukupnya.
  4. Masak sehingga rempah terakhir serap, masukkan stok cendawan dan rasa. Sedia untuk dihidangkan

Suka? bukankah mudah? Inilah cara membuat sotong sambal hitam yang boleh anda amalkan di rumah. Kekuatan!

Link copied to clipboard.